Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
SEO

8 Adımda Görsel Optimizasyon Rehberi

Görsel optimizasyon SEO kriterleri arasında en önemli başlıklar arasındadır. WordPress görsel optimizasyon, birazdan listeleyeceğim 8 maddeyi sizler de kendi web sayfalarınız da kullanarak SEO performansınıza büyük katkı sağlayabilirsiniz. Sizleri çok bekletmeden hemen maddelerimizi inceleyeme geçelim. Keyifli okumalar 🙂

Makale ile Alakalı Görsel Kullanımı

Görsel optimizasyonu için makaleniz ile ilgili görseller kullanmaya özen göstermelisiniz. Seçtiğiniz görsel yazınız ile uyumlu değil ise okuyucular görselleri gördüğünde konudan sapabilir ve yazınızdan çıkabilir. Kullanıcılar yazınızdan keyif almadığında bu size kötü bir kullanıcı deneyimi olarak geri dönüş sağlayacaktır.

Kaliteli Ve Özgün Görseller

Kaliteli görseller içeriğinizi daha zengin göstermekle birlikte kullanıcılar tarafından beğeni toplayacaktır. Görsel optimizasyona ve makalenizin kullanıcı deneyimine büyük katkı sunacaktır.

Web sayfalarında ki görseller, ziyaretçilerin markanıza ait düşüncelerine etki ettiğini unutmayın.

Özgün görseller web sayfanıza gelen ziyaretçilerin akılda kalıcılık oranını da büyük ölçüde yükseltir. Bu nedenle kendi markanıza özgü kaliteli görseller seçmeyi unutmayın.

Görsel Dosyasının Adlandırılması

Görselleri web sayfanıza yüklemeden önce ilk olarak görsellerin adlandırılmasında özen göstermeniz gerekmektedir. Görsellerin adlarını isimlendirirken anahtar kelime kullanımına ve makale konusuna uygun isimlendirmeye dikkat edilmesi gerekmektedir.

İsimlendirme kurallarını bir örnekle açıklayalım;

  • IMG_3870.jpeg (YANLIŞ KULLANIM)
  • görsel-dosyasi-adlandirilmesi.jpeg (DOĞRU KULLANIM)

Görsel Boyutu Optimizasyonu

Görsel optimizasyonu çalışmaları yaparken akla gelen ilk madde görsellerin boyutudur. Görsellerin boyutu web sayfalarınızın açılışında büyük önem taşır.

Yapılan araştırmalara göre web sitelerinizi ziyaret eden kullanıcılar 2 saniye ve üstünde açılan web siteline girmeyi reddediyor. Görsellerin boyutu da bu madde ile daha fazla önem arz ediyor.

Önerilen görsel boyutu 250KB ve altı olarak belirlenmiş durumda. Görsellerinizi optimize ederek sayfa açılış hızınızı önemli ölçüde arttırabilirsiniz.

Sayfa hızınızı ölçek için Google’ın ücretsiz sunduğu aracı kullanabilirsiniz. >> https://pagespeed.web.dev/

Görüntü Dosya Formatları

Başlamak için, var olan çeşitli görüntü formatlarına bir göz atalım. Her birinin nasıl farklı olduğunu ve bunları ne zaman kullanmanın en iyi olduğunu anlamak, görüntülerin daha akıcı bir şekilde kullanılmasını sağlamanıza yardımcı olabilir.

Çevrimiçi olarak kullanılan en yaygın iki görüntü formatı JPEG ve PNG’dir. Bu biçimlerin her ikisi de piksellerden oluşur. Bir görüntünün boyutunu değiştirdiğinizde pikseller uzar ve bu bazen görüntüyü bulanıklaştırabilir. Ancak, bu görüntü türlerinin farklı güçlü ve zayıf yönleri vardır.

JPG Dosya Formatı

JPEG dosyaları hem baskı hem de web içeriği için iyi bir seçimdir. Bu tür bir görüntü dosyası, ‘kayıplı’ biçim olarak adlandırılan biçimi kullanır . Daha büyük bir görüntü JPEG’e dönüştürüldüğünde, dosyasında bulunan bilgilerin bir kısmı kaybolur.

PNG Dosya Formatı

PNG dosyaları, tıpkı JPEG’ler gibi, ancak farklı bir şekilde web içeriği için de yararlıdır. Örneğin PNG’lerin şeffaf arka planları olabileceğinden, web grafikleri tasarlamak için daha kullanışlıdırlar.

PNG’ler ‘kayıpsız’ bir dosya biçimi kullanır. Bu, dosya sıkıştırıldığında görüntü hakkındaki tüm bilgilerin korunduğu anlamına gelir. Sonuç olarak, daha yüksek kalitede olma eğilimindedirler, ancak dosya boyutlarında ve sayfa hızlarında daha küçük bir iyileştirme sunarlar. Grafikler, simgeler ve çok yüksek kaliteli görüntüler için iyi bir seçenektir.

Görüntü Sıkıştırma

Özetle, görüntü sıkıştırma , görüntünün kalitesini kabul edilemez bir düzeye düşürmeden bir grafik dosyasının boyutunu (bayt cinsinden) en aza indirmenin bir yoludur. Yukarda da bahsettiğimiz gibi, dosya boyutu gereğinden fazla büyük olan yüksek çözünürlüklü görüntüler sayfa hızını önemli ölçüde etkileyebilir.

Öte yandan, optimize edilmiş görüntüler, optimize edilmemiş görüntülerden ortalama olarak yüzde 40 daha hafiftir . Genel bir kural olarak, web sitenize yüklediğiniz tüm görselleri ve diğer medyaları, yükleme işleminden önce veya yükleme sırasında optimize etmek isteyeceksiniz.

Görüntü Sıkıştırma Eklentileri

Hızlı yüklenen görseller, daha hızlı bir site ve daha iyi Görsel optimizasyon anlamına gelir. İşte sizlere görüntü sıkıştırma konusunda yardımcı olacak çeşitli görüntü optimizasyon eklentileri.

Smush Image Compression and Optimization

Görsel Boyutu Düşürme Eklentisi

Smush’ın görüntü sıkıştırma eklentisi, web için tüm görüntülerinizi yeniden boyutlandırmak, optimize etmek ve sıkıştırmak için çalışır.. Web siteniz görsel açısından zengin ise, bu eklenti olmazsa olmazlardandır.

ShortPixel Image Optimizer

ShortPixel Image Optimizer

ShortPixel’in Image Optimizer eklentisi, medya kitaplığınıza yüklenen tüm geçmiş, gelecekteki görüntüleri ve PDF’leri sıkıştırır. Eklenti, çoğu dosya türü için hem kayıplı hem de kayıpsız sıkıştırma sağlar.

Compress JPEG & PNG images

Compress JPEG & PNG images

Yalnızca JPEG’leri ve PNG’leri optimize etmek mi istiyorsunuz? Bu eklenti, görüntü sıkıştırma konusunda sizlere yardımcı olacaktır. Ortalama olarak, JPEG görüntüleri yüzde 40-60 oranında sıkıştırır ve PNG görüntüleri yüzde 50-80 oranında kalitede gözle görülür bir kayıp olmadan sıkıştırır.

Daha fazla Görsel Optimizasyon için Kategorimizi Ziyaret Etmeyi Unutmayın. >> https://www.kadirtrabzon.com/seo/

Kadir Trabzon

Dijital Pazarlamaya meraklı SEO kategorisinde her geçen gün kendini geliştirmeye adamış bir pazarlamacı. Güncel bilgiler verdiğim blog siteme hoş geldiniz 😊

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu